EU financiranje

Požeški jabučasti izazovi – prvi dio

Višnja Menđel Troha, prof. savjetnica osmislila je projekt Jabučasti izazov.

Tijekom planiranja različitih oblika rada i aktivnosti s razrednim odjelima u Ekonomskoj školi u Požegi, provedene su i aktivnosti u okviru Školske sheme (edukacija razrednih odjela o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima opskrbe hranom, ekološkoj proizvodnji, održivoj proizvodnji i borbi protiv rasipanja hrane, a posebno vrijednosti jabuke u prehrani). Aktivnosti su provedene tijekom prvoga polugodišta školske godine 2022./2023. na razrednim satima, na temu povezanu sa Školskom shemom.

Pozvani su razrednici i razredni odjeli, na razrednome satu, na zadanu temu, razgovarati, kušati, kreirati sadržaje o vrijednosti jabuke i prerađevina od jabuka. Obilježavanje su fotografirali, kreirali uratke pomoću digitalnih alata te se na druge načine izražavali, što je objavljeno na Instagramu u sklopu natječaja JABUČASTI IZAZOV.

Odabir NAJJABUČASTIJEGA RAZREDNOGA ODJELA povjeren je prof. Pranjić Čorak i Volonterskom klubu Ekonomske škole u Požegi.

JABUČASTI IZAZOV je nadogradnja aktivnosti koje se provode na fakultativnoj nastavi u 3. d razredu ČOVJEK, ZDRAVLJE I OKOLIŠ, a kroz koje je organizirana izložba starih sorata jabuka izloženih na info pultu, izložbenom prostoru na školskome hodniku.

Učenicima je bio motiv obilježiti vrijednost jabuke, dar prvonagrađenima bila je fina pita od jabuka, a najjabučastijim razredom proglašen je 2. a i prof. Mirne Dusper Za sve druge sudionike škola je osigurala slastice od jabuka.

Okončanjem JABUČASTOGA IZAZOVA s Magdalenom Vojak, prof. napravljen je pregled svih aktivnosti u Padletu, kako bi sve bilo svima dostupno, vidljivo i motivirajuće

https://padlet.com/magdalenavojak/jabu-asti-izazov-u-ekonomskoj-koli-po-ega-444bu39j7c2afin4

 te objavljeno na Instagramu:

 (https://www.instagram.com/p/ClnmJTRj1hs/?utm_source=ig_web_copy_link)

YouTube:

https://youtu.be/MhZmPZsayTQ .

Vrijednost voća, a posebno jabuka, kultura prehrane i objedovanja su trajne vrijednosti te se nastavljaju aktivnosti i u drugom polugodištu, a priložene fotografije podsjećaju na lijepe trenutke:

U školskoj godini 2023./2024. nastavljaju se aktivnosti JABUČASTOG IZAZOVA II koje su u tijeku.

Po završetku JABUČASTOG IZAZOVA II, Prof. Višnja Menđel Troha najavila je da će nam rado poslati slike te nam pokazati kako je sve proteklo.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Skip to content